tisdag 20 augusti 2013

Lingon.

Sparsamt med lingon.
 
Nu har vi plockat lingon för första gången i år, det har pratats mycket om att det är dåligt med lingon i år, inte är det så dåligt!
 
Vi läste i tidningen att man körde omkring med bussar fulla med bärplockare, dom stannade vid något lingonrikt skogsavsnitt, öppnade dörrarna till bussen och bärplockarna vällde ut, hips, vips så var alla bär plockade på den platsen.
 
Tänk om dom hittar "vårt" ställe sa vi nervöst, så det var bara att rusa ut till bilen med plockare och hinkar, sen iväg till det ställe vi plockat lingon de sista tio åren, vi tänkte att hellre plockar vi kart än att vi blir utan! Nu var lingonen inte så kartiga som vi befarat, inte var det så lite heller så efter ett tag av
gnetande och en knäckt rygg så åkte vi hem med tjugo liter röda lingon.
 
Nu känns livet lättare, även om vi inte plockar mer i år så är vi i alla fall inte utan lingonsylt i vinter, det finns ju ett sätt till, man köper i affären...blää.
När vi klev upp i morse kändes det inte så kul när man rätade ut ryggen men redan nu känner vi oss som vanligt, så det blir nog fler gånger i lingonmarkerna. Ett plus i år är att lingonen är så tidiga så att älgjakten inte kommit igång så man slipper tänka på hur det skulle kännas att få en kula strax bakom höger framben (arm).
 
En sak som vi upptäckte var att vi är inte arton längre, du milde tid vad man blir trött, vi okade knappt sitta framför tven i går kväll och då är det dåligt, vi sa faktiskt till varandra, "undrar hur många år till vi orkar plocka lingon", men den dagen den sorgen.
 
Hans, som just upptäckt att solen skiner, man kanske skulle gå ut. (Men inte i lingonskogen.)
 


Inga kommentarer: