tisdag 12 juni 2012

Maskrosor.

Nu blommar dom.

Jag cyklade till kolonilotten på Hertsön i dag, hela vägen blommade dom, maskrosorna. Det var en skön cykeltur, på grund av vädret, och vacker, på grund av det gröna gräset, dom gula maskrosorna och här och där en blommande hägg.

Får jag ge ett tips? I så fall ta en cykeltur eller promenad på cykelvägen från Skurholmen, under Hertsövägen, fortsätt genom skogen fram till koloniområdet, det är otroligt vackert men förmodligen bara några dagar till, sedan börjar maskrosorna släppa iväg sina frön och då är dom inte så vackra längre.

Det var första gången i år som jag cyklade, det var skönt på övre delen av kroppen och efter ett tag en pina för benen, vad man är usel, ingen kondis, ingen styrka i benen, vid första uppförsbacken, den från under svartövägen och fram till Holms Kafé är en pina, benen känns som kokt spagetti fast ondare, man växlar ned så lågt att ett steg till stannar cykeln, man får stålsätta sig för att inte kliva av och promenera, men så kan man inte göra då skämmer man bort dom, benen alltså. Sedan när man kommer högst upp är man så trött så man orkar inte trampa i nedförsbacken heller.

Men det var i dag det, om en vecka går det bättre, när man var ung, och då tänker jag inte yngre än förra året då tog det två dar att få upp flåset, men det går utför med kroppen, den kräver längre träning.

Hans, som cyklade hem, och som ska cykla i morgon också om kroppen vill.

Inga kommentarer: