söndag 5 januari 2014

Jag är tillbaka.

Tindrande vit snöhög.
 
Ja nu är julledigheten slut, det har inte varit någon vit jul i år, mest plusgrader och den snö som kommit har snabbt övergott i slask, ibland har det blivit någon minusgrad och då har gatorna blivit skridskovänliga, om man inte känt för skridskoåkning så har man gått med kanske inte livet men i alla fall benen som insats. Enligt tidningarna har läkarna som brukar operera benbrott och andra brott fått sin julledighet indragen för att ta hand om alla människor som inte haft vett att stanna hemma eller i alla fall ta på någon form av halkskydd när dom gått ut.
 
Men nu har julledigheten gått över, för mig i alla fall till vanlig pensionärledighet, skillnaden är inte så stor. För dom stackare som arbetar, kanske till en viss del för att vi ska få vår pension, men även för att dom själva ska få bröd på bordet kanske det har varit skönt med många röda dagar i amanackan, men jag har kollat, nästa gång det händer är den artonde april, så nu blir det till att knega på ett tag.
 
I dag har jag varit och kollat på kolonilotten, inte gror det nånting där än, inne i stugan såg det ledsamt ut, vi förvarar krukväxter där under vintern, det har alltid gått bra, men i vinter har det varit strömavbrott och krukväxter tål inte minusgrader så samtliga har förvandlats till hängväxter, över krukkanten alltså.
Så det blir till att köpa nya blommor till våren, men det kan ju ha sina fördelar det också, dom var rätt så gamla dom flesta, men det är klart stamfuchsian som jag jobbat på i flera år för att få den till att bli just enstammig, det var synd.
 
Men sånt är livet, har man otur går det åt helvete, men så länge det bara är några pelargonior med mera som fryser ihjäl så behöver man inte gräma sig allt för mycket.
 
Hans som förmodligen har träningsvärk i pekfingrarna efter ett så långt inlägg, och efter ett så långt uppehåll.
 



Inga kommentarer: