fredag 5 november 2010

PRO-möte med mera.

Ola Jönsson i talarstolen.

I går var vi på PRO-möte, bilden är tagen innan alla kommit på plats, det var betydligt fler mötesdeltagare än det verkar, vi är numera i andra lokaler än vad vi var tidigare vilket har gjort att vi fått cirka tvåhundra meter längre gångväg än vi tidigare haft. Dom som har bestämt att vi skulle vara där har nog inte tagit hänsyn till oss, men å andra sidan var det förmodligen en del som fick kortare promenad till mötet.

Våran ordinarie ordförande hade förhinder så det var vice ordförande den kände fotografen Ola Jönsson som ledde mötet, vilket han gjorde utan problem.

Först i programmet var det demensvårdsutvecklare Dagny Vikström, Luleå Kommun, som föreläste i ämnet "När minnet sviktar". Jag vet inte om det var rätt ställe att föreläsa i det ämnet, det är väl så att bland åhörarna är det väl svikt lite här och där, ett något yngre kliental borde ha fått lyssna eftersom det gick ut på hur man ska bete sig mot en dement person.

 Det var nog en hel del nyttiga saker man fick lära sig, som man aldrig tänkt på och det är väl bra om man inte är den av dom som lyssnade som först blir dement, då behöver man inte bry sig. Man kommer nog inte ihåg så mycket av föreläsningen då så man ens kan tillrättavisa dem som beter sig fel mot en.

Sedan blev det kaffe och macka. Efter fikat kom en doktorand, Cecilia Björklund, från Luleå Tekniska Universitet som föreläste om äldre personers aktivitetsmönster, ett forskningsprojekt. Det tyckte inte jag var så väldigt intressant, kanske beroende på att jag inte har några problem med aktiviteterna åt ena eller andra hållet. Så var det inte mycket mer, så vi gick hem.

I dag har vi varit till Arcushallen på hantverksmässa och där blir man som vanligt imponerad av att det finns så många kreativa människor. Det fanns drygt åttahundra utställare! Så det finns en hel del att titta på. Vi gick en stund och tittade, sedan blev vi hungriga så vi åt en kebab, det var inte världens lättaste att få i sig den  från en pappersstrut, när vi var klara borde vi egentligen ha tvättat kläderna och duschat men det hade vi inte tid med så vi hasade runt ett tag till varefter vi åkte hem med en del nyinköpta onödiga prylar och lite ätbart.

En av anledningarna till att vi åkte hem (utom att vi tyckte vi sett nog) var att jag skulle bada bastu med grabbarna, det glömde jag bort till dess att det var försent om jag inte ville bada ensam förståss.

Hans, som bevisligen är på minnesförlustens brant, det går bara utför.

Inga kommentarer: