torsdag 18 oktober 2012

PRO-möte.

Välbesökt möte.
 
Vi är medlemmar i PRO Luleå Centrala och idag är vi just hemkomna från ett möte, vi kom dit rätt så tidigt men några minuter senare var det fullt på alla platser, med andra ord ett välbesökt möte. Här står just vår ordförande Margaretha och säger några ord till oss.
 
Som gäst i dag hade vi chefen för Apoteket Lejonet som pratade om apotek över huvud taget och apoteken i Luleå i synnerhet, vi fick veta att efter den stora apoteksreformen har vi nu fler apotek i landet, så också i Luleå. Han berättade även var alla apotek låg och vad dom hette, av den informationen har jag glömt en del, så det kommer jag inte att föra vidare eftersom det fömodligen i så fall finns risk att det skulle insmyga sig en hel del fel.
 
Vi fick också veta att det finns fler grossister men att apoteken säljer mindre bland annat därför att Landstinget köper direkt från grossister till sjukhusen. Av alla som öppnat apotek är det en del som redan gott i konkurs eller slutat, och att enligt dom som är insatta kommer det att bli fler som lägger av. Apoteken försöker öka sin förtjänst genom att ta in ett större sortiment. 
 
Därför säljer nu apoteket hårprodukter som schampo och dylikt för nio miljoner per år, smink för fyra miljoner, och det nyaste är nu att man har börjat sälja självtester så inte folk ska springa hos läkare i onödan utan själva med hjälp av dessa komma underfund med vad man lider av och sedan köpa medicin! I mina ögon verkar det lite vågat, risken är ju att det blir färre kunder, eftersom en del kanske ger fel diagnos till sig själva och av den anledningen lägger av för gott.
 
Sedan åt vi palt! Det var gott, mycket gott fläsk i paltarna. Efter palten blev det uppträdande av teatergruppen, detta handlade som av en tillfällighet om några som handlade på ett apotek, mycket roligt.
 
Efter teatern blev det kaffe,sedan slutade vi och gick hem i duggregnet.
 
Hans, som tycker att det var ett av de bättre möten vi varit på.

Inga kommentarer: