söndag 28 augusti 2011

Lingon.

Nyplockade lingon.


I dag har vi plockat lingon igen, det är nu tredje gången i år.
I dag plockade vi tillsammans med Ulf, Pia och Stefan, dom var riktigt flitiga, det är Ulf och Pias hinkar jag fotat, vi plockade vår hink full, till och med lite överfull. För att det inte ska bli nåt liv så här i efterhand måste jag erkänna att vi bara hade en hink och dom två stycken, vad är det med det då, vi var väldigt sociala och pratade med dom andra på ett vänligt sätt, det påverkade naturligtvis plockningen på ett negativt sätt.

Annars var det en underbar dag med lite vind som blåste bort en del av knotten, en sol som värmde på ryggen och hur mycket lingon som helst. Den som inte plockat lingon under sådana förhållanden har missat ett av livets höjdpunkter, den som inte plockat lingon överhuvudtaget under sitt liv har missat mycket mer.

Vi kom i alla fall hem med cirka tretton liter fina lingon, numera mogna, första gången vi var så var det lite si och så med det, men då plockade vi bara tre liter. Nu har vi krafsat ihop totalt tjugosex liter i höst, det räcker nästan till nästa höst, men inte riktigt, vi måste nog ut i skogen en gång till, vi äter mycket lingonsylt under vintern.

Hans, som gör reklam för självplockade lingon.

Inga kommentarer: