måndag 2 april 2012

Tandmissöde.

Tänder.


I lördags gjorde jag ett fruktansvärt misstag, jag åt en lakritskola! Mycket dumt, jag vet ju av erfarenhet att kola får man inte tugga på, den ska man liksom suga i sig, om man nu nödvändigtsvis överhuvud taget ska stoppa in en kola i munnen.

Jag gillar lakrits så jag gjorde det, till råga på eländet började jag tugga på den, rätt som det var hördes ett "klick" och en plomb satt fastkleted i kolan. Nu på morrgonen gick jag med tunga steg till tandläkaren, jag tog med plomben och frågade tandläkaren om han inte ville vara så vänlig och limma fast den igen. Jag var övertygad om att den skulle åka i soporna men döm om min förvåning när han sa det var ett smart förslag och att han gärna skulle göra detta om det visade sig gå bra. Men han påpekade att en sådan reparation var det ingen garanti på, jag förstår att det var för att det blev en tredje part inblandad,(gammelplomben).

En kvart senare var jag på väg hem med min gamla plomb fastlimmad igen och 690 kroner mindre i plånboken. Nu ska jag bara tugga filmjölk i fortsättningen så att plomben sitter kvar, en liten risk finns det, den sitter i överkäken så tyngdlagen inverkar ju menligt på den tidrymd som jag kommer att få behålla plomben.

Hans, som är glad att jag inte svalde plomben. (Den hade blivit svårare att hitta.)


Inga kommentarer: