söndag 20 maj 2012

Guidning i New York.

Vår lokalguidie i New York.

Nu ska jag strö ett helt fång av rosor över vår lokalguide i New York, hon heter Eva Engman och är född i Värmland men har bott, om jag uppfattade det hela rätt, sexton år i New York. Det kanske är fel att skriva "vår guide", hon guidade många andra också och jobbade åt R-Line som vi åkte med.

I alla fall, vi har ju för några år sedan varit i Kina och där hade vi en kines som guide, han hade läst svenska i fyra år och pratade bättre svenska än jag, och vi tyckte att han var en mycket bra guide, men nu är han bara tvåa efter Eva.

Hon är i vårt tycke en fantastiskt duktig guide som vi hade förmånen att få lyssna till under tre bussresor vi var med på. Redan andra dagen vi var där var vi ut på en fyra timmars rundresa på Manhattan söder om Central park med Eva som guide, vi åkte ända längst ned på spetsen av Manhattan och Eva berättade hela tiden på ett underhållande sätt om alla sevärdheter.

Dagen efter var det dags för nästa rundtur, nu till Harlem där förövrigt Eva bor, det var samma sak då, hon berättade hela tiden utan att staka sig och svarade också på alla frågor som vi kom med. Sedan dagen för hemresan var det dags för sista guidade rundturen, då drog vi runt i Brooklyn med samma fantastiska guidning av Eva, hon klev av bussen i sista minuten innan vi åkte ut till flyget och vidare hem.

Som alla förstår var jag och även min fru väldigt imponerad av Eva Engman, henne ska ni vara rädd om R-line!

Eva har inte guidning som sin huvudsakliga sysselsättning utan är utbildad danserska på yrkesdansarlinjen vid balettakademin, , hon är dessutom sångerska och har spelat i flera revyer. Hon har haft roller i klassiska musikaler och gör konsertframträdande, bland annat i New Yorks skandinaviska föreningar. En dam med många strängar på sin lyra som man brukar säga, jag tänkte pussa henne när vi skildes åt men kom på att det kanske inte är hennes högsta önskan att gamla gubbar ska tryna med just henne.

Hans, som är nöjd med både Eva och New York.



Inga kommentarer: