onsdag 30 maj 2012

Storforsen.

Ett mäktigt skådespel!
(klicka på bilden!)


Tisdag den tjugonionde Maj klev vi på en buss på Luleå Busstation klockan 08,00.
Vi hade anmält oss till en busstur med PRO- Luleå Centrala som skulle köra oss till Storforsen, det var stor uppslutning, bussen var nästan full, jag vet inte säkert men vi var mellan förtio och femtio glada pensionärer som förväntansfulla slog oss ned för färden mot Storforsen.

Det är två personer som vi ska tacka för att det hela blev av, stort tack till Meit och Barbro som planerat och ordnat alltihop. Det var fin stämmning i bussen hela vägen mot första stoppet, det sjöngs många sånger och till och med jag som aldrig har gjort någon större insats i sjungliga sammanhang sjöng lite försiktigt.

Efter en lugn och fridfull resa kom vi fram till Hotell Storforsen där dom väntade på oss med kaffe och en macka, det var gott, under tiden kom det en man som berättade allt som är värt att veta om Storforsen, vi lyssnade andäcktigt och efteråt var allt glasklart, tyvärr har min släpphändiga hjärna inte hållit fast i allt jag fick höra så det mesta är väl nu ute och irrar omkring bland molnen eller var nu borttappade minnen håller hus. Men lite har säkert fastnat och kommer att poppa upp när jag behöver det.

Vi såg ju forsen från hotellet men efter fikat åkte vi vidare upp så nära bussen kunde komma forsen, sedan fick vi gå själva så nära det gick utan att bli våt om fötterna, och det var mäktigt, det blåste lite snålt så vi blev frusna men då var det bara hoppa på bussen och åka ned till hotellet där vi fick lunch.

Lite rundare om magen kravlade vi in i bussen och fortsatte, nu mot Retro Café i Boden som har som affärsidé att ha hela cafeét fullt av gamla saker, en del tyckte det var en massa skrot men jag vet inte, lite kul var det att gå runt och titta och kanske känna på allt "skrot". Dessutom har dom väldigt gott hembakat fikabröd och gott kaffe, vi fick även ett mycket trevligt bemötande.

Efter det åkte vi tillbaka till Luleå och tackade och tog avsked av vår chaufför som var mycket bra, han till och med hade sin gitarr med sig och när vi började sjunga stannade han bussen och spelade till sången, hur många busschaufförer gör det?

Ett stort tack till alla som gjort detta till en mycket trevlig heldagsresa till intressanta platser.

Hans och Inga.

Inga kommentarer: