söndag 5 augusti 2012

Sommar på kolonilotten.

Lilja.

Åter en underbar dag på kolonilotten, Solen bara vräker ned sina strålar över oss, så har det varit en hel vecka nu, det kan inte vara en bättre sommar. Dagligen hör man i väderleksrapporten att det är kallt och regnar, inte här, vi har bara sol och värme varje dag.

Jag tror att vädergubbarna och gummorna har slagit ihop för stora delar av Norrland. Det är klart att det kan vara snöstorm och kallt i fjällen, men där bor inte vi, vårt liv är i Norrbottens kustland, och att jämföra det med fjälltrakterna är som att slå ihop Spanien med Grönland, där är inte samma temperatur minnsann.

På väderlekskartan är Norrbottens kustland en väldigt smal remsa men inte smalare än att solen ryms där, men ändå säger dom "Norra norrlands kustland och inland". Det är ju för fan inte samma sak, vi vid kusten har oftast mycket mer sol än resten av Norrbotten, för att inte säga resten av landet.

Sista veckan har vi haft nästan mer sol än vi orkar med, som i dag, vi var på kolonilotten och vår huvudsakliga sysselsättning gick ut på att söka oss i skugga för att stå ut med värmen. Det är ingen dålig sysselsättning! Jag tror inte ens att vårt barn och våra barnbarn som bor etthundratrettio mil längre söderut fattar vilket helvete vi har.

Nog om vädret, just nu njuter vi av växtligheten på kolonilotten, vi har en hel del olika liljor, jag vet inte vad dom heter alla, men det gör inget, just nu blommar alla, den ena vackrare än den andra, very najs.

Det har varit "Luleåkalaset" i helgen, det har inte påverkat oss, ja på sätt och vis, jag har plockat ned blomlådorna som sitter på staketet mo Stationsgatan, Luleåkalasfirarna verkar tycka att det är kul attt kasta in dom på gräsmattan, där dom hamnar upp och ned, det unnar jag dom inte. I och för sig har dom redan gjort det en gång, för några dagar sedan, men inte en gång till.

Hans, som njuter av sommaren.

Inga kommentarer: