tisdag 19 februari 2013

Den Norrbottniska mannen.

 
                                                     Vildmannen.
 
Jag läste i en dagstidning en undersökning som gjorts som hette och handlade om: "Vem är den Norrbottniska mannen"? Det var tolv personer som svarat, så efter att ha läst svaren så vet jag nu vad folk anser om Norrbottensmannen.

 
Den första som svarat var nog inte så mycket att bry sig om, han hade nämligen aldrig varit längre norrut än i Hälsingland, men han hade jobbat ihop med några Pitebor och tyckte att nog var väl dom bra! Nästa som svarade ansåg att dom alltid går klädd i flanellskjorta och fiskar och snusar hela tiden!
Nästa åsikt kom från en tjej som sa att han är snäll pålitlig och trogen men lite korkad, det var ju fint betyg.
 
Sedan blev det en pensionär som svarade och påstod sig vara en stor beundrare av den Norrbottniske mannen, man kanske inte ska dra alla över en kam men det var ju snällt sagt. Sedan fortsätter det: blyg, tystlåten och inbunden, har bättre rykte än Stockholmare, är karlakarlar, tycker att Stockholmare är fjollor, sur och grinig påstod en som varit och åkt skidor i Åre en gång, tydligen var det en norrbottning där samtidigt, machotyp som dricker hembränt och åker snöskoter, en hade gjort lumpen i Luleå och överlevt så han var nöjd.
 
Sedan lugn, eftertänksam, inte social, otillgänglig, inåtvänd, tyst, seriös,trygg, den sista ansåg att vi är samer som går omkring och joddlar hela tiden.
 
Man ser att folk i södra delarna av landet är uppgraderade och kunniga om detta främmande folkslag. Jag bor ju här och visste inte allt som dom visste, men jag är väl det som kallas hemmablind.
 
Hans, som tycker det är intressant med undersökningar om vanligt folk.


Inga kommentarer: