måndag 1 december 2008

Skyltsöndag.

Okänd art bland tomtar, troll, änglar m.m.
Nu har vi upplevt årets skyltsöndag, med nära nollgradigt och ett ymnigt snöfall var eftermiddagen perfekt för att komma in i den rätta julstämmningen....till att börja med men efter en timma när man såg ut som en snögubbe och dessutom inte såg nåt på grund av igensnöade glasögon kändes julstämmningen lite påträngande.
När jag var liten och bodde i Smedsbyn fanns det tre affärer, men det var bara en som lade ned lite intresse på julskyltning och dessutom hade en tomte som kom ut med ojämna mellanrum och delade ut godis. Det var en höjdare.
Efter det har jag väl varit på skyltsöndag vart och vart annat år med mer eller mindre intresse, mer när vi hade småbarn, mindre när dom blev för stora och inte ville följa med, sedan mer igen när vi fick barnbarn, och fick låna dom, även om nu vårt första barnbarn var så rädd tomten så det var en pina för honom, men dom ska härdas.
Nu var vi bara vuxna och det värsta var att tomtarna har avtagit så man fick leta efter dom, det är nog ingen som har tid eller ids att klä ut sig till tomte nu för tiden, jag har slutat tro på tomten men det var ju rött och juligt med dom i vimlet.
Nu har jag tänkt till, det kanske var på grund av dom igensnöade glasögonen det verkade tomtetorka.
Hans, tomtediggare.

Inga kommentarer: