tisdag 12 mars 2013

Isvägen.


Isvägen.
 
Isvägarnai Luleå är fantastiska, vi har inte tidigare varit ut på dom i år men i dag blev det av, vädret var fantastiskt, solen lyste från en molnfri himmel, nästan ingen vind, cirka tio grader kallt. Vi hade vissa planer på att gå ut till Gråsjälören som är isvägens yttersta utpost, men när vi kom ned på isen tyckte vi det såg ut sååå långt bort så vi höll oss till den del som går från Norra hamn till Södra, det var tillräckligt för oss även om jag inte tror att det blev så mycket kortare sträcka, men det kändes kortare eftersom man såg civilisationen på nära håll hela tiden.
 
Efter isvägspromenaden gick vi till Kulturens Hus och åt lunch, mätta och belåtna gick vi sedan och kollade på konstutställningen, tavlorna var väl så där, en del av dom skulle jag ha gjort lika bra, en del skulle Nelly som är tre år fixat, men sedan kan man ju säga varför har vi inte gjort det då! Vi kom inte på det helt enkelt, men det gjorde han som gjort tavlorna.
 
Vi såg också en utställning som gick ut på att lyssna på radiokommunikationen mellan räddningstjänsten, ambulans och polis den kvällen när Olof Palme blev mördad, det var starkt, trots att det är så länge sedan nu och man kände till hela förloppet så kändes det.
 
Vi fortsatte dagen med att gå till det i mina ögon populäraste stället på hela Kulturens Hus, biblioteket. Där satt vi och läste tidningar en stund, sedan raka vägen hem, båda nöjda med dagen.
 
Hans, som motionerat både ben och huvud i dag.

Inga kommentarer: