tisdag 23 april 2013

Solbränna.

Blomvattningsvattenfabrikation.
 
I lördags var det ett fantastiskt vårvinterväder på kolonilotten, naturligtvis inte bara där men det var där vi var hela lördagen så det har jag koll på. Vi solade oss ovanligt mycket, det är nämligen ovanligt att vi ligger och pressar i flera timmar men på lördag gjorde vi det, det syns också på oss, vi har nämligen en ovanligt vacker solbränna som ger indikationer att vi varit i Afrika eller någan annan solstark plats, men det är i själva verket efter en enda dags slöande på vår altan på kolonilotten i Hertsön, Luleå, Sweden. Tyvärr var det inte många plusgrader så det var bara ansiktet som solen kom åt.Tjugo grader plus och vi hade legat nakna och följaktligen varit solbruna från topp till tå, nu blev det inte så.
 
Fortfarande är det som synes för tidigt att sätta potatis, området som till sommaren används som potatisland är det vita området i bildens nedre vänstra hörn. Men vi har satt två potatisar i plasthinkar inne i stugan, dom är nog klara till midsommarsillen. Så kallad långsiktig planering.
 
Om någon undrar vad det är för blå tunna med vit topp som står på altanen så är det ett sätt att få vatten till blomvattningen eftersom vattnet på området inte släpps på före slutet av maj månad, på grund av frysrisken. Jag har fyllt tunnan med snö, som synes med råge, sedan sköter solen resten.
 
Jag har märkt att man är för gammal för att vårkänslorna ska svämma över, men det har börjat rycka lite i dom så kallade gröna fingrarna.
 
Hans, som sitter här för att det regnar ute.

Inga kommentarer: