tisdag 13 juli 2010

Förändring.

Hem från marknaden.

Söndag den 11/7 förändrades vår tillvaro, vi blev dubbelt så många i familjen! Två av våra barnbarn från södra sverige kom flygande till oss, dom var väntade och välkomna, vi till och med hämtade dom på Luleå Airport, man ställer ju upp på sina ättlingar. Men visst blir det annorlunda när familjen fördubblas.

Barn rör sig mer och framförallt hastigare än vi är vana när vi bara har varandra att titta på, en annan sak, vad barn pratar mycket! Med andra ord, livet har blivit livligare, hoppas det påverkar oss så det blir lite aktion här hemma, för ska man vara ärlig nog går det rätt så lugnt till hemma hos oss nu för tiden.

Vi har planerat en del aktiviteter för veckan men det sket sig direkt, redan första dagen såg vi att det var marknad i Södra Hamn och dit måste vi, sedan fick vi ett sällsynt besök av en brorsdotter till mig, med det menar jag inte att dagen var förstörd, tvärtom vi hade trevligt och fick dessutom träffa hennes barn som vi inte sett sedan han föddes för åtta månader sedan, så det var på tiden. Men dagen försvann snabbt så trots att vi var uppe länge så tycker jag att det blev dags för sängen onödigt snabbt.

I dag blev vi bortbjudna till Gammelstad där det var meningen att vi skulle sola oss och grilla medan barnen lekte i solskenet och allt skulle vara så där underbart som i "Barnen från Bullerbyn", inte blev det riktigt så, vi han knappt komma dit så försvann solen och det började regna. Men allt övriga blev av men på deras inglasade altan, jag ska inte klaga, man har fått på sig rätt så mycket sol den här sommaren så det var skönt med lite skugga. Barnen fick låna videofilmer när vi åkte därifrån så dom har suttit framför teven sedan vi kom hem, vi är så att säga i olika världar.

Men i morgon då jäklar ska vi följa programmet, det är medeltidsvecka på friluftsmuseét Hägnan med start i morgon och det ska vi kolla på även om det blir snöstorm med drivis.

Hans, som vill följa planerna.

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det är bra! Ge inte upp för lätt!!

Förresten, vad menar du... pratar mina barn mycket? Hahahahahaaaa!!! Här är det jättetyst!

Kram E.

Hansinga sa...

Hos oss är det aldrig tyst, Alex pratar till och med i sömnen.
Kram pappa.