tisdag 11 december 2012

Det snöar.

Kolonilottostugbesök.
 
Vi har dristat oss till att göra ett besök på kolonilotten, det har varit mysigare. Vi har inte fått någon snö tidigare men just när vi åkte dit för att kolla läget snöade det rätt så mycket, vi släpade oss fram till stugan i fyra centimeter nysnö, skottade fram altangolvet som också låg begravt under tre-fyra centimeter snö, det var jobbigt.
 
När vi skulle in i stugan visade sig att att altangolvet "frysit" upp så dörren gick bara upp till hälften. Tur att glädjeämnena dröser över oss, dagens glädjeämne bestod av att vi inte ätit lunch så vi kunde tränga oss in i stugan.
 
Inne i stugan har vi fullt med övervintrande blommor som försöker överleva i åtta  plusgrader, det gör dom på ett övertygande sätt än så länge. Vi pysslade om blommorna och vattnade dom lite, lite grand, dom dricker inte mycket den här tiden på året och med åtta grader kvar till fryspunkten. Men dom lever! Än så länge är det bäst att säga, det är långt till sommaren, när dom nästa gång får frisk luft.
 
Det är trångt i stugan och även om det känns bra att trängas med sin fru (man kan ju tafsa lite i förbifarten) så beslutade vi oss för att åka hem. Nästa gång vi åker dit kanske det är mer snö men nu har vi ju trampat upp ett spår så lite nytta har vi gjort.
 
Hans, som tycker att man måste se om sitt fastighetsbestånd.

Inga kommentarer: