fredag 14 december 2012

Väderleksrapport.

Så blir vädret.
 
 
I dag snöar det, vad är det med det då, det är ju naturligt för årstiden men faktum är att vi inte fått något rejält snöfall i år. Det har ju gnällts mycket över all snö som vräkt ned över södra delarna av landet medan vi gnällt över att vi inte fått någon snö över huvud taget, men nu kommer den, i dag vräker snön ned.
 
Jag drog ut på stan för någon timme sedan, på vissa oplogade ställen gick snön ända upp till öronen! Men int gnäll vi för det, det är klart vi ska ha snö till jul, hur ska annars tomten ta sig fram, jag tror inte dom börjat med fyrhjulingar i Tomteland än, dom är lite efter sin tid skulle jag vilja säga, se bara på kläderna, inte är det många moderna människor som går omkring med röda kläder med en röd ful mössa längst upp på skallen.
 
Nä för dom är det kälkföre som gäller, och det verkar dom få med råge i södra Sverige redan i morgon så då ska väl tomtarna bli nöjda och glada. Vi har redan nu fått så det räcker fast det bara snöat en dag, det ser inte ut som på kartan, nog får man gräva ett bra tag om man ska hitta ett grönt strå. Nu ska vi inte vara säkra varken här eller i södra delarna av landet, det är faktiskt en dryg vecka till jul så än kan det bli barmark både här och där, men jag håller tummarna att tomten ska ta sig fram till dom flesta.
 
Hans, som just tittar ut och ser att det slutat snöa, det blir en spännande vecka.
 
 
 


Inga kommentarer: