torsdag 27 december 2012

Julafton.

Tomten 2012.
 
Ja så var julafton avklarad, den tillbringades som vanligt i Gammelstad hos Ulf och Pia med barn, (barnen är numera närmare två meter långa). Vi är noga med att vara på samma plats varje år, Vi är ju rädda att tomten inte hittar igen oss om vi byter vistelseort just på julafton.
 
Efter att ha stoppat i oss en massa julmat satte vi oss förväntansfulla ned och väntade på tomten, vi hade inga småbarn med oss i år förutom att dom flesta vuxna blir lite barnsliga när dom sitter där med knäppta händer och väntar på tomten, ingen vågar röra på sig för att dom är rädd att tomten ska dyka upp just då, och som det kom att visa sig, med all rätt.
 
Ulf kunde inte stå ut utan att få läsa en kvällstidning (han har inte lärt sig googla än) så han reste sig och sa "jag går till kiosken och köper en tidning" och det gjorde han. Fem minuter senare kom tomten! Tomten var rationell, han delade ut några klappar, i första hand till tvåmetersbarnen, han vet väl hur barn är, dom blir fort oroliga om andra får klappar och inte dom. Sedan struntade tomten i oss, han lämnade resten av klapparena i en hög och sa "dom där kan ni dela ut själva".
 
Tiderna förändras, nästa år får vi väl åka hem till tomten och hämta julklapparna själva, få se om några år om man inte får köpa och slå in klapparna också. Men vad ska vi då ha tomten till? De är klart man kan ju kanske ha honom till att skrämma barnen.
 
Hans, inte så rädd för tomten längre.
 


Inga kommentarer: