måndag 21 oktober 2013

Hertsöträsket.

En höstbild av Hertsöträsket.
 
 
Lördagen den nittonde i oktober månad bestämde jag och Stefan att vi skulle ut på fotosafari, det brukar vi göra någon gång då och då, nu bestämde vi att vi skulle åka till Hertsöträsket och dokumentera isläggningen. Sist vi var till träsket var i våras, då åkte vi dit för att fota vårfåglar, helt misslyckat, vi såg inte en enda fågel, jo en gråsparv vid bilen när vi skulle åka hem. Nu var det större villebråd vi hade tänkt oss så gråsparven räddade inte den dagen.
 
Vi hade stålsatt oss mot alla besvikelse som att vattnet kanske dunstat bort under sommaren, eller att det inte alls skulle finnas någon is, det var ju isläggningen vi skulle dokumentera. Så blev det inte, istället var allt perfekt, isen täckte cirka två tredjedelar av träsket resten var öppet vatten. Dessutom var vädret perfekt, solen sken hela tiden vi var där, visserligen blåste det lite kallt men det var vi beredda på och hade kläder för det vädret.
 
Vi traskade iväg på dom fina träspångar som finns hela vägen, man skulle nästan kunna gå där i tofflor utan att bli blöt om fötterna. Det är fantastiskt bra ordnat, med bryggor ut i vattnet, bänkar att sitta och vila på om man blir trött, en c:a femtio centimeter bred stig av bräder, man behöver inte snava omkring i mossan eller blöta ner skorna. Med andra ord är det serverat för stadsbor som kommit på att dom ska ut i naturen, ni som inte varit där åk dit någon gång, det är fint där, och gratis! Det finns stugor och bivacker där man kan stanna och fika, fikat måste man ta med själv.
 
Det blev en reklamblogg om Hertsöträsket men det är det värt, vacker natur som har gjorts tillgänglig av kommunen, så åk dit när det är vackert väder.
 
Hans, som anser att vi hade en bra dag.
 
 


Inga kommentarer: