torsdag 31 oktober 2013

Nu blommar det.

Blommor på Storgatan.
 
Nu har vi ljusfestival i Luleå, 31 oktober - 3 nov har vi någonting som heter "Luleå i nytt ljus". Det är en ljusfest som arrangerats några år, och det ska vi ut och titta på i kväll, kanske i morgon också. Dom stora fantastiska blommorna som syns på bilden har jag fotat i dag, dom finns på Storgatan utanför gamla Åhlens, visste ni att vi numera har en hänvisning till en plats som kallas "vid gamla Åhlens", vi har nämligen ett nytt stort Åhlens lite längre ner på Storgatan. Tänk att det finns en massa ställen i Sverige som inte har något Åhlens alls, stackarna.
 
Nu kanske någon undrar, "vad har dom där blommorna med en ljusfest att göra", jo håll i er nu, det finns belysning i blommorna så lite senare när det blir mörkt kommer alla blommor att lysa, visst är det colt?
 
Klockan nitton i kväll ska vi få se på Ljus-och ljudshowen på Stadshusets fasad, vi kommer också att få se lysande dansuppvisning varje kväll, vi kan fota oss i Gigantomaten på Storgatan, då går man in i ett litet rum, det ser ut som ett utedass, men det är det inte utan en fotoatelje! Där sätter man sig och tar en bild som "hör och häpna" projekteras  på en vit duk på andra sidan gatan i storlek kanske tio gånger fem meter, tror jag, jag minns inte riktigt storleken, men storleken har man ju hört har ingen betydelse, vilket senare rön har visat att det är bara någon som kommit på, för att försvara sin egen litenhet.
 
I alla fall blir det en massa jippon på stan och vi som bor mitt i smeten kommer att kolla på allt vi hinner med. Det är sådana här tillfällen man tycker synd om alla som inte haft förstånd att bosätta sig så nära centrum som möjligt.
 
Hans, som nu ska kasta sig ut i nöjeslivet.
 



Inga kommentarer: