lördag 12 oktober 2013

Nytt boende.

Stefan gör pannkakssmet i sitt nya kök.
 
Nu har Stefan flyttat igen, det har varit ett evinnerligt flyttande på sista tiden men det är inget som vi kan påverka. När han flyttade hemifrån fick han lägenhet på ett gruppboende som hette Hansenska, därifrån var det inte någon snabbflytt, han har bott där i drygt tjugotvå år! Sedan kom kommunen på att det skulle läggas ned och alla måste flytta därifrån, det hade inte Stefan eller vi något emot, han var rätt så less på det boendet och vi tyckte nog också att det började bli på tiden att det lades ned, anledningen till att det lades ned var att räddningstjänsten  inte godkände det. Det förstod vi också, ett gammalt trähus i två våningar med bara en utgång från övervåningen där Stefan bodde, en trappa som om det började brinna skulle, enligt räddniongstjänsten, bli som en skorsten som skulle vara omöjlig att använda vid brand.
 
Stefan fick flytta till ett hyreshus på Tallvägen där det sedan tidigare bodde sex tjejer, där trivdes han, vilket jag förstår. Men döm om vår förvåning när vi fick ett meddelande om att nu måste han flytta därifrån för att räddningstjänsten dömt ut det! Det var för brandfarligt! Där bodde Stefan på tredje våningen med endast en möjlighet att ta sig ut, en trappa som enligt räddningstjänsten skulle fungera som en skorsten om det började brinna, är det någon som känner igen anledningen att han måste flytta. Det förstod vi också, men kunde inte kommunen undersökt utrymningsvägarna innan dom fick flytta dit?
 
Nu kom nästa bud om boende, Stefan skulle få flytta till ett nytt boende på det nya området Kronan som ligger där tidigare LV7 låg. Nu uppstod ett nytt problem, Stefan sa att han inte ville flytta dit, han skulle bo kvar i Gammelstad där han bott hela sitt liv och känner dom flesta och dom flesta känner Stefan, så vi tyckte ochså det var en dum flytt, men kommunen sa att det fanns inget i Gammelstad så det var bara att flytta. Jag vet inte hur det skulle ha gått till eftersom Stefan fortsatte att säga att han inte ville dit, till saken hör att han är fruktansvärt envis så inte vet jag, hade dom tänkt binda  och köra dit honom.
 
Men strax innan flytten fick han ett meddelande om att det blivit ett boende ledigt i Gammelstad! Alla blev glada, i alla fall vi och Stefan, det var bara att flytta dit, vilket vi satte igång med, Stefan verkade glad som en lärka och ville till och med flytta dit en dag tidigare än som var tänkt, det gick bra, allt var frid och fröjd, vi tyckte ochså allt verkade bra, fin lägenhet, bra personal, bra grannar i boendet, i två dagar var det bra! Sedan kom Stefan och sa "jag trivs inte där, jag vill flytta därifrån" och på den vägen är det! Vi förstår ingenting, han kan inte förklara varför han inte vill bo där, vi kan inget göra, det finns inget annat. Det enda vi hoppas på är att han ska börja trivas efter ett tag, vi får se.
 
Hans, som tycker att det inte alltid är så lätt.
 
 


Inga kommentarer: