torsdag 5 november 2009

Chockad.

"Du var en god vän" skriver en skolkamrat i kondoleansboken på Språkskolan i Haparanda.

Alla har väl läst om den åttaåriga flickan från Torneå som efter bara en knapp veckas sjukdom dog i svininfluensa! Hon tillhörde inte riskgrupperna på något sätt enligt medierna, blev förkyld och fick lunginflammation, föräldrarna gick till vårdcentralen men blev efter provtagning och undersökning hemskickade, på natten dog hon.

Det är grymt, om det skulle vara åldringar med nedsatt imunförsvar och annars lite krassliga som dog av influensan skulle man väl ha mer förståelse för det, men en åttaåring som är helt frisk innan, då är det allvar. Det är ju så också att när man hör att folk dör i England eller något annat land så låter det inte så farligt men när det är så nära känns det värre.

Hon gick ju på på Språkskolan i Haparanda så det gäller inte något annat land heller. Nu försöker man få vaccin så fort som möjligt för att vaccinera alla skolbarn i Haparanda men det är problem, först är det så att det finns inte tillräckligt med vaccin, sedan är många elever förkylda eller har influensa och då kan man inte ge vaccin (fortfarande enligt media).

Nu tror jag att alla börjar förstå att det är allvar, det som är trist är att det finns så många förståsigpåare som gör uttalande och inte vet ett dugg mer än vad jag gör, och det är inte mycket. Det verkar vara drygt en och enhalv miljon svenskar som är vaccinerade i dag och nästa vecka skulle det komma en miljon doser till så smittspridningen kanske hejdas.

Det blev en dyster blogg idag men jag känner verkligen för föräldrarna till flickan så det är inte läge att flamsa på som vanligt, men ni som läser ska inte bli allt för oroliga, man vinner ju aldrig en miljon på lotteri så varför ska man ha så otur så man får svininfluensa.

Hans, som tycker svininfluensa är ett fult namn.


Inga kommentarer: