måndag 12 september 2011

Massaker.

Avskalad Finsk Pil.


Av olika anledningar har vi inte besökt kolonilotten på ett par dagar, men i går var det dags, döm om vår förvåning när vi kom dit och upptäckte att våra närmaste grannar tydligen i någon höstskördemani kapat sin enormt vackra Finska Pil en meter över gräsmattan.

Inte ett grönt blad finns kvar! Vid stod bara och gapade, faktiskt så länge att om det varit vår i stället för höst skulle säkert Flugsnapparen hunnit bygga bo på tungan. Nu blev det inte så, vi vande oss vid den nya spretiga utsikten efter ett tag och stängde munnen.

Innan vi åkte hem började vi liksom acceptera vår nya utsikt, det kanske inte är så dumt med spretiga grenar i stället för ett lummigt grönskimrande lövverk. Vi får se hur pilen ser ut till våren, massakern kanske inte är ett hjärnsläpp utan en plan för att få ett ändå vackrare träd.

Vi har också en Finsk Pil, så nu väntar vi med spänning på nästa sommar och ser på grannarnas kapning som att dom frivilligt ställt upp som försökskaniner, det kanske beroende på deras resultat blir en Finsk Pil till som blir utsatt för samma hårda behandling.

Hans, som tycker att grannar i allmänhet och våra i synnerhet är bra att ha.

Inga kommentarer: