torsdag 29 september 2011

Rödbetor.

Nyss skördade rödbetor.


Nu har vi skördat dom sista rödbetorna på kolonilotten, det var väldigt olika storlek på dom och det har det varit hela tiden, vi har redan käkat upp några riktgt stora, jag trodde att när dom växt så mycket skulle dom vara träiga i smaken men nog smakade det rödbeta från dom också.


Man kan ju fundera varför storleken varierar så mycket, dom är ju planterade från samma fröpåse, samma dag för att inte säga samma minut eftersom det knappast tar mer än en minut att strö ut en påse frön, naturligtvis i samma jord och dessutom har dom växt upp i samma väder. Vad kan det då bero på? Kan rödbetsfrön från samma fröpåse ha olika gener? Jag vet inte.

Nu har vi nästan avslutat kolonilotten för den här sommaren som förövrigt har rusat förbi som ett expresståg, vi har lite morötter och palsternackor kvar i jorden men det kanske är bäst att hämta dom innan dom fryser fast, så vattenrik som jorden är nu så fryser den nog så hårt att man skulle få spränga upp grönsakerna. Då blir det typ rivna morötter på en gång, men det är klart lite jobbiga att samla ihop.

Hans, som får äta grönsaker från egen odling ett tag.


Inga kommentarer: