torsdag 28 oktober 2010

Sex.

Partypingla.

Det bör vara förbjudet att ha sex med någon som inte gett sin tillåtelse, föreslår regeringens utredare. Har det inte alltid varit så undrar jag?

Men nu är det något som heter Sexualbrottsutredningen som har utrett saken och föreslår flera förändringar i lagstiftningen, bland annat ska det finnas fler saker inom sexuellt utnyttjande som ska leda till att man kan dömas för våldtäkt. Det låter ju vettigt men när man läser vidare blir det lite svårare, kravet på samtycke eller tillåtelse som det heter i utredningen kan vara svårt att bevisa.

Det verkar inte riktigt anpassat till verkligheten, på vilket sätt ska man bevisa att man har fått samtycke till en sexuell akt om motparten efteråt påstår att hon inte var med på noterna. Det kan väl inte vara så att man ska kunna visa upp ett skriftligt avtal och i så fall, ska det vara bevittnat av två vittnen? Det är ju inte så att detta bara rör folk som raggat upp någon på krogen och fått följa med hem, nä så enkelt är det inte, även din fru kan anmäla dig för våldtäkt om hon tycker att hon inte riktigt gett sitt tillstånd.

Nu börjar det bli lite jobbigt, det känns som om det är lika bra att lägga av, vid min ålder är inte det ett alltför svårt beslut, man blir liksom mindre intresserad med tiden. Ni kanske har sett en sketch i tv som illustrerar detta: det var Karl-Gustav Lindstedt som var pappa till två söner som skulle köpa kondomer till helgens fröjder, den en köpte en, den andra två, Carl-Gustav köpte fyra, grabbarna blev imponerade, "det verkar vara krut i gubben" sa dom men när dom frågade om han verkligen trodde att han behövde så många så svarade han: "jag tycker det är lika bra köpa för hela året på en gång".

Nu ska ingen tro att jag tycker att det på något sätt är fel att kvinnor skyddas så mycket det går, nej tvärt om, men när man läser sexualbrottsutredningens förslag till nya lagar så är man glad för att man för herrans många år sedan slutat jaga på den öppna marknaden.

Hans, knappast i risksonen numera.

Inga kommentarer: