fredag 12 februari 2010

Fåglar.

Sidensvans i paradisäppelträd.

Det var kallt när dom kom och paradisäpplena var frysta men dom käkade upp nästan alla, det verkar kyligt för halsen men det kanske är som när vi äter glass.

Nu har man räknat alla sveriges småfåglar! Alla och alla, bara dom som var vid fågelborden första veckan i februari och där det fanns någon som räknade, men det var rekord i år, man har fått in drygt 18000 rapporter.

Vem tror ni det fanns mest av? Ja inte var det sidensvansen, dom var inte ens med på tio i topplistan. Nä det var samma som dom sista åren, talgoxen. Om dom som räknade nu inte har slarvat så finns det 119,610 st! Bergfinken var hack i häl med 101,385 men då är den ju mindre spridd, här uppe tillexempel är den inte speciellt talrik. Talgoxarna har ökat sedan i fjol, då fanns det "bara" 112,198 men det räckte väl det också.

Om någon vill läsa mer om undersökningen så gå in på: http://www.sofnet.org/index.asp?lev=5589&typ=1 Det är Sveriges ornitologiska förenings hemsida, och där kan alla som är intresserade av fåglar( det är väl alla) läsa en hel del intressanta saker. Jag vet att det finns människor som tycker att "fåglar är väl inget att bry sig, det är bara sånt som finns" till dom ska jag säga, ni är bara avundsjuka för att ni inte kan flyga! Dom flesta av er sjunger inte lika bra heller.

Hans, som gillar fåglar.
(En del är till och med goda att äta, som kyckling t.ex.)

Inga kommentarer: