torsdag 4 februari 2010

Toapapper.

Toapappersautomat.

Mycke får man se innan ögonen trillar ut och mycket får man se om man surfar lite grand. Jag hamnade på en sida som handlade om apparaten enligt bild, det är japaner som gjort en uppfinning, vem annars?

Apparaten är avsedd för större kontor och det hela går ut på att man ska stoppa in alla överblivna papper i ett fack i stället för att slänga bort dom, när man stoppat in ett visst antal så går maskinen igång och börjar producera toapapper som kommer ut i andra ändan. Man ska fylla på lite vatten också och om man vill ha olika färg på papperet så slår man färg i vattnet. Visst är japanerna fulla i f-n? Om kontoret är nog stort så gör apparaten att kontoret blir självförsörjande på toapapper samtidig som dom får mindre sopor.

Nu lite fakta:
Mata in ungefär 40 pappersark i maskinen så börjar den med att mala och lösa upp papperet i vatten. Sedan pressas massan samman, torkas, skärs till och rullas ihop. Ut kommer en rulle toalettpapper efter ungefär 30 minuter.

Men det är ingen liten apparat. Den väger omkring 600 kilo. Enligt tillverkaren kostar det ungefär 75 öre att tillverka en toarulle. Men då tas ingen hänsyn till investeringskostanden. White Goat kostar över 700 000 kronor.

Hans, ofattbart imponerad.

Inga kommentarer: