söndag 5 juli 2009

Pilane.

Leoniden.

Ett konstverk gjort i en blandning av gips och plast av den Belgiske konstnären Johan Tahon. "Lejonet" som är väldigt stort är det första man ser när man närmar sig Pilane skulpturpark på Jörn som vi fick den stora förmånen att besöka vid vårt besök i Frufällan tack vare vår dotter med familj.

Dom hade bestämt sig för att ta med oss på utflykt till Pilane som ligger på Sveriges största fornlämningsområde på Tjörn, där finns resta stenar och stensättningar från järnåldern samt ett gravfält omgivet av ett urtida kulturlandskap med spår från stenåldern.

I detta område har man ställt ut ett antal skulpturer av mer eller mindre kända konstnärer som man kan leta upp och beundra eller förundras över. Inom hela området strövar ett rätt så stort antal får fritt omkring vilket är mysigt frånsett att dom bajsar lite här och där så det blev mycket rengöring av skor innan vi fick kliva in i bilen för hemfärd.

Vår dotter med man gjorde matsäck och tog med, vi var som när vi var små och följde med mamma för att plocka lingon, vi började med att fika. Vädret var jättefint och vi hade en mysig och god fikarast och sedan gick vi runt och kollade på allt sevärt innan vi efter några timmar åkte tillbaka till Frufällan.

Det var en fin och intressant dag som vi är mycket glada över att vi fick vara med om och om det inte framkom klart just då så är vi tacksamma över detta initiativ.

Landskapet på Tjörn och på vägen dit är väldigt vackert.

Hans och Inga, nöjda och glada.

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Det var så lite så! Vi hade också en trevlig dag så nöjet är även på vår sida!

Kram
dottern