tisdag 7 juli 2009

Talgoxar.

Så här såg talgoxen ut sista dagen den matade sina ungar i holken, nästa dag var ungarna utflygna och satt i buskar och träd pipande efter mat medan föräldrarna flög som galningar med mat till dom. Snacka om curlingföräldrar. Nu blir dom nog inte matade mer men dom håller sig i närheten det hör man på att det pips och kvittras mer än tidigare.
Ungarna har haft en hård uppväxt tidigare i holken, en morgon när vi kom till kolonilotten var holken nedriven (obs med våld) och låg på marken, jag visste att det fanns ungar i den så jag trodde dom var döda men döm om min förvåning när jag lyfte upp holken och morsan flög ut, det var bara att skruva upp den på väggen igen och direkt började föräldrarna mata ungarna!
Så det slutade lyckligt men visst finns det idioter som tycker det är roligt att riva ner en fågelholk med ungar i?
Hans, som gillar fåglar.

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Idioter finns det gott om. Undrar om de skrattade rått när de rivit ner holken? Eller bara gick vidare för att hitta något nytt att förstöra... Varför???

Har varit och ätit våfflor på Ekhagen. Det var vi och en MASSA pensionärer. Förvisso ganska gulliga, men tjo vad vi sänkte den medelåldern ikväll! :)

Kram E.

Hansinga sa...

Såå mycket sänkte ni väl inte medelåldern.
Kram pappa.